Barcelona Triathlon 2010

15 d’octubre del 2010



El diumenge 17 d'octubre tindrà lloc una nova edició del Triatló de Barcelona. El triatló és un esport que combina la natació, el ciclisme en ruta i la cursa atlètica. Es practica en un entorn natural. Els triatletes han de realitzar els tres segments en aquest ordre i sense descans entre un i l'altre. La distància de natació es desenvolupa en aigües obertes, en un recorregut delimitat per boies. En ciclisme, els triatletes no poden rebre cap tipus d'ajuda externa (avaries, comunicacions...).

Per a la prova de natació, depenent de la temperatura de l'aigua del mar i segons estableixi el reglament, cal fer servir un vestit de neopré. Demà dissabte, dia 16 d'octubre, podreu consultar en aquest blog la darrera mesura realitzada, a menys de 24 hores de la competició.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

A quina temperatura es recomana el neopré ??

Diego Lázaro ha dit...

Hola Clara!
Segons el reglament de la prova (que es pot consular a la web del Garmin Barcelona Triathlon 2010), en una distància de fins a 1500 metres, el neopré està prohibit a partir dels 22ºC i obligatori per sota dels 14ºC, sempre i quan l'estància màxima no superi 1h. 10'. Els triatletes de 50 o més anys poden utilitzar neopré independentment de quina sigui la temperatura de l'aigua.
Salutacions.
Diego

C3 ha dit...

Hola Diego,

faré el meu primer triatló olimpic aquest diumenge a Barcelona.

Fa dies que estic fet un embolic amb el tema del neopré.

Durant els entrenament a mar oberta a Vilassar de mar no he tingut cap problema amb la temperatura del aigua de mar, de fet el neopré que faig servir és curt i pensava que seria suficient.

De totes formes no he pogut entrenar al mar la ultima setmana i em vaig tornar a ficar al mar ahir divendrés a les 6 de la tarda.

Vaig notar que l'aigua estava més freda però que es podia soportar bé.

Creus que la temperatura serà molt diferent el diumenge a les nou del matí?.

Jo pensava que no, pero a una web de meteorologia que he consultat posen variacions de la temperatura del aigua de mar de entre 3 i 4 graus en funció de l'hora del dia i inclús de si és un dia o el següent.

Qué en penses, creus que l'aigua que em vaig trobar a vilassar el divendres 15 a les sis de la tarda serà similar a la que em trobaré a la mar bella el dia 17 a les nou del matí ?

Diego Lázaro ha dit...

Hola C3!

A mig matí he realitzat la mesura setmanal de la temperatura de l'aigua del mar. El temporal de fa poques jornades i l'entrada de vents de component nord han provocat que la temperatura hagi caigut en picat, situant-se per sota dels 18ºC. L'aigua freda de les capes inferiors ha aflorat cap a la superfície per efecte del fort onatge.

Al igual que la temperatura de l'aire, l'aigua del mar experimenta variacions al llarg del dia, sobretot per efecte de la radiació solar. A primera hora de la tarda és quan acostuma a presentar els valors més alts del dia. En un mateix dia pot oscil·lar entre 1ºC i 2ºC.

I d'un dia a un altre també pot variar, segons els vents en superfície, les corrents marines, la radiació solar, si plou i hi ha aportació d'aigua dolça,...

Diria que demà al matí presentarà un valor similar al d'avui, al voltant dels 18ºC. Respecte a la temperatura de l'aire, la mínima de demà a BCN podria ser d'uns 11-12ºC.

Bona sort amb el primer triatló olímpic!

Salutacions.

Diego

C3 ha dit...

Moltes gràcies per la resposta !.

Després d'enviar el comentari he decidit anar sobre segur i m'he anat a ficar a l'aigua.

He vist que tot i estar freda la temperatura era molt semblant a la del dia anterior per la tarda, suposo que perquè a la tarda ja havia baixat una mica la temperatura.

El que he pogut comprovar de primera ma és el que dius de la caiguda de la temperatura.

Fa dos caps de setmana nadar amb neopré semblava innecesari, l'aigua es notada càlida. En aquestes dues setmanes el canvi ha estat radical !.

Gràcies de nou i fins la propera.

Salutacions.

Hugo Berlinches

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP