Observació marítima a BTV Notícies

22 de juliol del 2015


Heu anat aquests últims dies a refrescar-vos a la platja? Si la resposta és sí, de ben segur que haureu notat com l'aigua del mar està força calenta. Concretament es troba a 26,0ºC, gairebé tres graus més respecte als dos útims anys en aquestes mateixes dates.

Les altes temperatures que estem tenint des de finals de juny, la forta insolació i la manca de precipitacions estan fent que l'aigua del mar estigui assolint la temperatura més elevada del que portem d'any i que durant les properes setmanes pugui incrementar-se si es manté la mateixa llei de temps.

Ahir, els companys de BTV Notícies i BTV Méteo es van fer ressò d'aquest fet. A la tarda em van acompanyar a fer una observació del mar a la platja de la Barceloneta (Barcelona). La notícia va ser emesa a l'informatiu del vespre de BTV i està disponible en aquest enllaç. Des d'aquí vull donar-los les gràcies per haver pogut col·laborar en aquesta notícia i l'atenció prestada.

Read more...

T.A.M. a Barcelona (1er semestre de 2015)

1 de juliol del 2015


En aquesta gràfica hi ha representada l'evolució de la temperatura superficial de l'aigua del mar mesurada a la platja de la Barceloneta (Barcelona) durant aquest primer semestre de 2015. D'aquestes 26 observacions cal destacar que:

- a la primera observació de l'any, realitzada el 02/01/2015, es va registrar una temperatura de 15,1ºC, la més elevada per aquelles dates, com a mínim, des de l'any 2006.

- a la sisena observació, efectuada el 06/02/2015, es va observar la finalització d'un període de 16 setmanes seguides amb temperatures superiors a la temperatura mitjana de la sèrie.

- a l'observació número 24, corresponent al 12/06/2015, es va detectar un brusc i notable ascens de 3,0ºC, superant el llindar dels 20ºC i establint un nou registre màxim de la sèrie per aquelles dates.

 

Read more...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP