Regeneració de les platges de Barcelona

13 de juny del 2010

A finals de maig va començar la regeneració artificial de les platges de Barcelona. L'extracció de la nova sorra s'està realitzant davant la costa de Premià de Mar i El Masnou (Maresme) i, transportada en vaixell, s'ha anat dipositant sobre les minvades platges, afectades pels diversos temporals del darrer hivern. Aquesta actuació, d'un important impacte ecològic i cost econòmic, es va iniciar a les platges de Sant Sebastià i de La Barceloneta. Nova Icària i Bogatell han estat les següents, on també s'estan construint diversos espigons per a reduir l'erosió de les mateixes. I durant les properes setmanes, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant seran les darreres que rebran aquesta nova aportació de sorra.

L'ICM-CSIC té instal·lades sobre la Torre Mapfre diverses càmeres, que serveixen per a estudiar la dinàmica del litoral a escales de curt i mig plaç, els efectes de les tempestes sobre les platges, les tendències de l'evolució litoral i l'efecte de les intervencions humanes a les platges.

Gràcies a aquestes càmeres podem comprovar el canvi que han experimentat les platges després de la seva regeneració. Ràpidament es pot constatar l'increment de la seva amplada i la diferència de color que presenta la nova sorra.


Platges de Sant Sebastià i La Barceloneta (22-05-2010 / 12-06-2010)


Platges de Nova Icària i Bogatell (22-05-2010 / 12-06-2010)

(feu clic sobre les imatges per a ampliar-les)

Font imatges: ICM-CSIC

Read more...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP